A hagyományos kisüsti pálinkafőzés egy kétszakaszos, rézüstben történő párlási folyamatot jelöl. A főzési folyamat első szakaszában a cefréből 10-30 százalékos alkoholtartalmú, ún. alszeszt desztillálnak ki. A második szakasz elindításakor a főzőmesternek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a történéseket, ugyanis a teljes párlási ciklus csak egy bizonyos szakaszán lehet leválasztani magát a pálinkát. Ezzel a technológiával készítjük a párlatokat helyi gyümölcsből, kizárólag 40 km-en belüli felvásárlási jegyekkel, szerződésekkel beszerzett alapanyagokból.
A Bukó Pálinkaház logója, saját arculata, fiatalos, dinamikus lendülete a helyimázsát mutatja. A színek játéka a címkéken a gyümölcsöket szimbolizálja. A projekt keretében beszerezni kívánt technológia a magasabb minőség, és energia- és időtakarékosság céljából valósul meg.
Hiszen fontosnak tartjuk, hogy a helyi termék előállítást, a hagyományos pálinkafőzést minél többen megismerjék.
Az üzemlátogatás alatt lehetőség van az italok kóstolására is, miközben segítünk felismerni és megismertetni a látogatóknak, hogy az egyes pálinkafajták között milyen különbségek fedezhetőek fel.
Pálinkafőzdénkben lehetőség van a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkáink kóstolására! Várjuk kisebb, nagyobb csoportok, baráti társaságok jelentkezését, akik szeretnének közelebbről megismerkedni pálinkafőzdénkkel, és kóstolni a helyi gyümölcsből készült pálinkáinkat.
A program folyamán a látogatók megismerhetik a pálinkafőzde épületét, a technológia felépítését és berendezéseit, azok működését. Lehetőség van a cefrekészítés és pálinkafőzés folyamatainak gyakorlati betekintésébe is.